eurocompassdoo@gmail.com
037 44 32 77

Zobnatica – Subotica – Palić – Vinarija Zvonka Bogdana

Program putovanja: DATUM 05.06.2021. CENA 2.700 din


Polazak iz Krusevca planiran u 6:00h ,


Krenućemo putem ka Subotici, uz kratku pauzu za odmor. Prva stanica na našem proputovanju kroz sever Vojvodine, biće Zobnatica. To je turistički kompleks sa dugom tradicijom i raznovrsnom ponudom atrakcija. Svakodnevno pruža obilje idealnih sadržaja ljubiteljima očuvane prirode, lova, ribolova i, naravno, konja. Zobnatica je centar konjarstva i konjičkog sporta. Poznata je po ergeli sa tradicijom odgoja rasnih konja dugom preko dve stotine godina. Posetiocima se nudi turističko jahanje, škola jahanja, vožnja fijakerom. Uz ergelu je smešten i hipodrom sa pokrivenim manježom. Danas na ergeli ima oko 100 rasnih konja, uzgajaju se galoperi koji se koriste za galopski sport i preskakanje prepona. Gosti mogu da posete i jedinstveni muzej konjarstva izgrađen u obliku kopita i nekadašnji Kaštel porodice Terlei koji je danas preuređen u hotel. Zobnatičko jezero je formirano 1976. godine u dolini rečice Krivaje sa površinom od 226 ha i dužinom oko 5 km. Primarni zadatak akumulacije je navodnjavanje poljoprivrednih površina, ali u zadnjih nekoliko godina jezero je postalo pravi turistički biser ovoga kraja, pogotovo u letnjem periodu. Gostima je na raspolaganju turističko jahanje, vožnja fijakerom, poseta Muzeju konjarstva…
Nakon Zobnatice, sledi još pola sata vožnje do Subotice, gde ćemo provesti narednih 3 sata. Krenućemo u pešačko razgledanje starog jezgra grada: palata Ferenca Rajhla –danas Savremena galerija – koju je izgradio najčuveniji subotički arhitekta zahvaljujući kome Subotica i danas izgleda ovako (ulazak u palatu); Korzo- glavno gradsko šetalište; Vojnića palata; trg Slobode; zgrada pozorišta- jednog od najmodernijih pozorišta u Srbiji; Gradska kuća; čuvena Plava Fontana; palata Miše Demetera- današnja zgrada Gradskog muzeja; Subotička Sinagoga- najlepša zgrada i sinagoga u Srbiji i predstavlja zaštićen spomenik kulture ; Trg Cara Jovana Nenada; Biblioteka; zgrada Subotičke gimnazije, palata Austro-ugarske banke, palata Dušana Stojkovića, zgrada nekadašnje Štedionice… Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje grada.
Oko 15h planiran je dolazak na Palić– najvećeg prirodnog jezera u našoj zemlji. Neverovatna arhitektura sa početka 20. Veka krasi obalu jezera – Vodotoranj, Velika terasa, Ženski strand i Muzički paviljon, prelep park… Naselje kraj jezera, nekada je imalo više od 200 luksuznih vila, specifične arhitekture secesije, koja i danas daje poseban šarm ovom mestu. Mir i tišina čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje. Slobodno vreme. Oko 16h, sledi obilazak vinarije Zvonko Bogdan gde ćemo čuti lepe priče o tamburici i imati priliku da prošetamo vinogradom.Polazak za Krusevac oko 19h. Dolazak u večernjim časovima.
  U cenu je uračunato:
⦁ Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
⦁ Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja,
⦁ Troškove organizacije i realizacije putovanja,
⦁ Razgledanje prema program.
 X U cenu nije uračunato:
⦁ Individualni troškovi putnika;
⦁ Paket fakultativa- 800din, koji obuhvata sledeće:
⦁ ulaznica za kompleks Zobnatica (obilazak traje oko 45min- obilazak kompleksa I ergele);
⦁ palata Ferenca Rajhla;
⦁ ulaznica u Sinagogu;
⦁ Vinarija Zvonka Bogdana- obilazak vinarije sa stručnim licem i degustacija jedne vrste vina.
 Napomene:
⦁ Program je rađen na bazi  min. 20 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, rok za otkaz putovanja je 2 dana pre početka putovanja.
⦁ Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
⦁ Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
⦁ Vremena (tj. vremenske razlike u odnosu na vreme polaska iz drugih gradova koji su na putu do konačne destinacije) su okvirna i zavise od predviđenih pauza i usputnih stajanja u toku putovanja.
⦁ Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika, realizuje prevoz sa drugom agencijom